Om fee schampo & tvål

Allt började för ungefär två år sedan när jag fick frågan “vad kan du göra för att bidra till en hållbar utveckling”

Jag köpte en schampokaka för att minska plastanvändningen hemma men var inte jättenöjd över schampot men gillade tanken över att använda schampo i fast form. Jag försökte med schampotvål en lång period men det slutade bara i kliande hårbotten och ett hår som alltid var fett. Jag försökte med surskölj men det fungerade bara för stunden. Jag förstod inte riktigt skillnaden mellan schampotvål och schampokaka förens jag kom över en artikel som förklarade skillnaden. Schampotvål som är gjord som en vanlig tvål med olja och lut har helt fel PH-värde för hårbotten, vilket förklarade varför det kliade och aldrig fungerade på mig.

En schampokaka är schampo fast utan tillsatt vatten med rätt PH-värde.

Jag tillverkade en sats med schampokakor och sedan dess varit så nöjd över resultatet att jag vill dela med mig till omvärlden.

Håret blir rent och håller sig fräscht längre, håret har fått mer volym och framför allt så lugnade sig min kliande hårbotten direkt när jag byte.

De som har testat har varit skeptisk mot schampo i fast form, mest för att de alltid har använt flytande, men när de testat så har de varit imponerade över hur bra schampot är!

Jag kommer inte ihåg vad som fick mig att göra min första hantverkstvål, jag var egentligen inte så förtjust i hård tvål för vad jag mindes det som så kändes huden alltid som sandpapper efter att man använt den.

Men min första handgjorda tvål var en med 100% olivolja. Den blev inte hård och vad jag inte visste då var att en tvål med olivolja kan behöva ligga på lagring i ungefär ett år för att bli hård. Jag trodde att jag hade gjort fel så den hamnade i soporna vilket jag ångrar än idag.

Dock så fortsatte jag att göra tvål och det är beroendeframkallande kan jag lova!

Jag bestämde mig tidigt att jag ville börja sälja mina schampokakor och tvålar, främst för att jag tycker det är ett bra sätt att minska sin plastförbrukning men även för att kvaliteten på produkterna är så otroligt mycket bättre än det man vanligtvis köper.

Det har varit en lång och kostsam process med allt från kemister till att lära sig alla regler. Jag har lärt mig mycket på resans gång och ser fram emot att få sälja och dela med mig av mina produkter som jag är otroligt stolt över!

Salttvål

När man tillsätter salt i tvålen får man en hårdare tvål än vanligt samt en lätt peeling vid användning. Tvålarna tillverkas av ekologisk kokosolja, olivolja och ricinolja tillsammans med en stor del himalayasalt.

Schampokaka

Ett alternativ till flytande schampo! Fördelarna är många till att byta till fast schampo. Förutom att det är ett bättre val för miljön så är det riktigt bra schampo.

Naturligt

Ledordet är Naturligt och det speglar sig i produkterna. Ingredienserna i schampokakorna är noggrant utvalda för att vara naturliga och så snälla mot hår och hårbotten som möjligt.